Posar metaetiquetes en Drupal

 Per afegir les metaetiquetes en Drupal hem d'accedir al panell de control i dirigir-nos a:

  • Inici »Administració» Configuració »Recerca i meta dades» Metatag

* Aquesta pantalla ens apareixerà si tenim el mòdul de metaetiquetes de Drupal instal·lat i activat (per defecte Drupal no incorpora aquest mòdul):

Insertar palabras clave en Drupal

Des d'aquesta pantalla podem afegir els metatags:

  • Meta Títol
  • Meta Descripció
  • Meta Keywords

En el camp títol de la pàgina podem escriure el títol que desitgem o deixar el que ve per defecte: [current-page: title] | [site: name], en aquest cas el sistema ens compondrà un títol amb el "títol de cada pàgina" + el "títol del lloc". Així que seria interessant, primer de tot, assegurar-nos que el nostre lloc té el títol definit:

Definir el títol del nostre lloc Drupal

El títol del nostre lloc Drupal ho podem introduir des de:

  • Configuració »Sistema» Informació del lloc

Poner metaetiquetas en Drupal

Inserir metatags a pàgina Drupal de manera individual

Per inserir els metatags a cada pàgina o contingut de Drupal accedirem des del panell al "Contingut" i filtrarem per tipus de contingut, per exemple: pàgina. Entrant en l'edició d'aquesta i des de la pestanya de metatags ja podrem afegir les metaetiquetes.

Insertar metatags en Drupal

Si no afegim les metaetiquetes nosaltres mateixos, Drupal per defecte deixa suggerits els continguts.

  • Per títol: El títol de la pàgina + el nom del lloc
  • Per a la descripció dels primers 150 caràcters del text.

Així que és interessant revisar si aquestes opcions que suggereix Drupal són les adequades, per exemple, assegurar-nos que aquests primers 150 caràcters, de la descripció, resumeixen adequadament el contingut i contenen les paraules clau del lloc. En el cas d'aquesta pàgina web que estàs visitant, veiem que hi ha aquest text en el primer paràgraf de l'apartat: "Sobre nosaltres"

"Sobre nosaltres Som un equip compacte i qualificat amb llarga experiència en el desenvolupament de projectes web . Què oferim? Oferim serveis de programació i disseny de pàgines web i botigues en línia , amb Drupal i Magento principalment . Ens centrem en la programació i oferim la gestió de la resta d'àrees que engloba un projecte web... "

En subratllat, hem marcat el text que escollirà Drupal per defecte: els primers 150 caràcters. De les paraules que ens interessen per al nostre posicionament - programació, botigues en línia, Drupal, Magento, etc. - només hi ha la paraula web, la resta de paraules clau han quedat fora de l'abast d'aquests primers 150 caràcters. L'interessant és que la densitat de paraules clau en el text de descripció sigui més alta i adequada. Per tant, és aconsellable redactar una descripció, descartant la suggerida de sumari. Per exemple:

Som un equip de programadors experts en Drupal i botigues en línia Magento. Desenvolupem webs i botigues online. Som a Barcelona.

Com a text potser resulti menys natural que l'original, però serà més adequat en el moment de posicionar-nos i perquè, quan un usuari busqui a Google per les paraules clau ens trobi.

Consultar longítud òptima per les metaetiquetes